Navigation


 Szabályzatunk!


 Go back to the forum

OnlineShare   

Felhasználói és a Fórum szabályzata

Admin | Published 2018-03-04, 01:43 | 58 Megtekintés

Felhasználói és a Fórum szabályzata
A szabályok célja a jó hangulat, a kulturált, politika, erőszak és kirekesztés-mentes tartalom megőrzése.

A fórum használatának megkezdésével elfogadod a felhasználói szabályzatot. A szabályok ismeretének hiánya, el nem olvasása nem mentesít azok megszegésével járó szankciók alkalmazása alól.


A fórum tartalmával nagyrészt a felnőtt közönséget célozza meg, így előfordulhat, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas képek vagy szövegek is megtalálhatóak oldalon, melyek megtekintése csak 18 éven felülieknek ajánlott! Ha még nem múltál el 18 éves, kérjük csak szülői engedéllyel használd az oldalt, ennek hiányában saját érdekedben hagyd el a fórumot!


Amennyiben az itt leírt szabályokat a felhasználó megszegi, fenntartjuk a jogot tagsága felfüggesztésére, vagy végleges törlésére/kitiltására, hozzászólásainak moderálására.


Alapvető elvárásaink a felhasználókkal szemben:• Ne írj trágárságokat, gorombaságokat, ne személyeskedj másokkal!

• Ne írj sértő, durva, rasszista hozzászólásokat! Nemzeti, etnikai, faji, nemi, vallási, politikai csoport vagy a lakosság egy csoportja elleni gyűlöletre vagy bármilyen megkülönböztetésre utaló továbbá uszító megjegyzések és megnyilvánulások felfüggesztést, súlyosabb esetben azonnali törlést vonnak maguk után.

• A Magyarország hatályos jogszabályai által betiltott szervezetek jelképeinek, jelmondatainak, tiltott önkényuralmi jelképek közérthető, ezekre utaló írásos, vagy képileg elferdített változatainak, továbbá pornográf illetve pedofil tartalmaknak, anyagoknak, azok elérhetőségeinek a Fórumon bármilyen formában történő megjelentetése felfüggesztést/ az eset súlyosságától függően kizárást von maga után.

• Ne írd be ugyanazt a hozzászólást több topikba, mert ez esetben mindet töröljük!Ha megszeretnéd köszönni valamelyik posztot akkor használd a köszönöm gomb lehetőséget!

• A Fórum moderátoraival történő egyeztetést mellőzve ne árusíts termékeket üzletszerűen, vagyoni haszonszerzés céljából, ne reklámozd MLM üzlethálózatodat, szolgáltatásaidat, még burkoltan se! A pm-ben történő kéretlen reklámozás, reklámmal spamelés, a fórumtagság zaklatása szintén tilos a portálon!

• Ne offold a topicokat. Amennyiben csevej jellegű felvetésed van, azt a Csevegő topicokban megoszthatod.

• Ne politizálj! A Kelet-magyarországi Airsoft Közösség Fóruma politikamentes weboldal.

• Ne provokálj! A sorozatosan provokatívnak, másokat, vagy más csapatokat lejárató, illetve az agresszív vagy fenyegető hangneműnek ítélt hozzászólásokért felfüggesztés, súlyos és ismétlődő esetekben kitiltás jár.

• Álneveken történő provokációkért, személyeskedésekért kitiltás jár!

• Ne szemeteld tele a topicokat oda nem illő tartalmakkal, mert a tagságod megszüntetésre kerül.

• A fórumra csak olyan képeket tölts fel, amelyek nem sértik a közízlést és a hatályos magyar jogszabályokat, nem reklámtartalmúak és politikamentesek.Amennyiben ilyen képet akarsz megosztani akkor azt rakd Spoiler és Hide tag közé.


Avatar beállítása:


A Fórum használata felismerhető avatar feltöltéséhez kötött a könnyebb beazonosíthatóság céljából. A Fórum tulajdonosai fenntartják a jogot maguknak, hogy a megfelelő avatarral nem rendelkező felhasználókat a hiány pótlásáig zárolják, illetve az oldalról kizárják. A regisztrációt követő 7 nap áll rendelkezésre megfelelő avatar feltöltésére.


Az avatar megfelelő, amennyiben alkalmas a felhasználó azonosítására. Ennek eldöntésére a Fórum tulajdonosa kizárólagos joggal rendelkezik, mely nem képezi vita tárgyát. Avatar feltöltésében vagy bármi másban kérésre a Moderátorok vagy az @Admin segítséget nyújt.


Felhasználókra és a hozzászólások tartalmára vonatkozó szabályok

A felhasználók által közzé, vagy elérhetővé tett tartalom:

- nem sértheti más személyhez fűződő jogait, kegyeleti jogát, valamint személyes adatainak védelméhez való jogát,

- nem sértheti más szerzői vagy szomszédos jogát,

- nem kelthet másokban félelemérzetet, nem buzdíthat erőszakra, gyűlölködésre, szabálysértés, bűncselekmény elkövetésére, illetve nem ösztönözhet a személyes vagy közbiztonságot, környezetet, illetve természetet károsító magatartásra,

- nem tartalmazhat hivatásbeli -, üzleti- vagy magántitkokat,

- nem ütközhet jó ízlésbe vagy általánosan elfogadott erkölcsi szabályokba,

- nem veszélyeztetheti a gyermek- és fiatalkorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődését,

- nem ütközhet egyéb jogszabály vagy alacsonyabb szintű jogforrás rendelkezéseibe.


A portálon elérhető felhasználói és egyéb adatok és tartalom nem használhatóak kereskedelmi tevékenység, direkt marketing, elektronikus levélben vagy privát üzenetben történő marketing tevékenység céljára.


Moderálás szabályai


A felhasználó kizárólagos jelleggel felel hozzászólása tartalmáért.


A moderátorok alapvető feladata biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét ennek érdekében a következő jogosítványokkal rendelkezik:


- azon hozzászólások módosítása, amelyek megsértik a szabályzatban foglaltakat, továbbá a moderálási alapelvek bármelyikét, szélsőséges esetben a felhasználó regisztrációjának megszüntetése.

- azon hozzászólások törlése, amelyek akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát, a portál rendszerének, vagy bármely felhasználó számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásolják, továbbá melyek tartalma jogszabályba, vagy jelen fórum szabályzatába ütközik.

- köteles fellépni a felhasználói névvel való visszaélések, hamisítások esetén, valamint a szándékos témarombolások és a moderátorok álláspontja szerint elfogadhatatlan hangvétel, viselkedés illetve közösségbomlasztás ellen.

- indokolt esetben azonnali, figyelmeztetés nélküli kitiltás mellett is dönthetnek.


A moderátorok nem felelősek a moderálás elégtelenségéből adódó kárért vagy kényelmetlenségért, továbbá nem kötelesek a tartalom törléséről, módosításáról annak közzétevőjét értesíteni – ha idejük engedi, ezt a hozzászólás alsó sorában, eltérő színnel, és a moderátor személyének megjelölésével teszik meg.


Fontos!

Amennyiben a felhasználó jelen szabályzatba ütköző tevékenységet folytat a Fórumon, vagy más módon visszaélésszerűen használja a Fórum felületét, a moderátorok jogosultak a felhasználó hozzáférési jogait felfüggeszteni, megszüntetni, bármely hozzá kapcsolódó tartalmat törölni. Ezek az intézkedések más néven történő bejelentkezés, vagy más felhasználó adataival történő visszaélés esetén is alkalmazandóak.


A Fórum az OnlineShare Közösségi fóruma , közvetlenül egyetlen csapat, egyesület sem tekintheti sajátjának. A Közösség mindenkori tagjai kizárólagos tulajdonosi és üzemeltetési joggal nem rendelkeznek a weboldal és a Fórum vonatkozásában , kivéve a Fórum tulajdonosa az Admin, így a Szabályzat megalkotása és átalakítása vonatkozásában is.

A módosításról a weboldal tulajdonosai rövid tájékoztatást nyújtanak a szabályzathoz tartozó topikban és/vagy nagyobb változtatások esetén a szerkesztői üzenetben. A módosítást követően a Fórum használata a szabályzat módosításának elfogadását jelenti.


Köszönettel:


A Fórum üzemeltetője @Admin

About the author